Mistrz Wojtas zdradzał tajemnice wielkanocnych smaków

2015-04-01 13:03:09(ost. akt: 2015-04-01 13:11:08)
Warsztaty kulinarne w biskupieckim goku zgromadziły około 60 osób

Warsztaty kulinarne w biskupieckim goku zgromadziły około 60 osób

Autor zdjęcia: Nadesłane

W Gminnym Ośrodku Kultury w Biskupcu ostatnio unosiły się zapachy wielkanocnych przysmaków, a wszystko za sprawą warsztatów kulinarnych, które odbywały się w goku.
Gospodarzem spotkania był Wojciech Wojtas, znany mistrz tajników dobrej kuchni wraz z towarzyszącymi mu kucharzami. W warsztatach wzięło udział ponad 60 osób.

Uczestnicy z ogromną pasją przygotowali smaczne, świąteczne potrawy i wypieki według nowych receptur.
Na zakończenie spotkania odbyła się degustacja przygotowanych specjałów.


Celem naszego spotkania było przede wszystkim rozwijanie kulinarnej kreatywności oraz ukazanie tajników tradycyjnej oraz nowoczesnej kuchni polskiej, co przyczyni się do promocji naszego dziedzictwa kulinarnego.
Smakowite popołudnie przebiegało w bardzo radosnej atmosferze, a uczestnicy podczas przygotowywania dań mieli sporo dobrej i twórczej zabawy. Wszystkim, którzy przybyli na warsztaty bardzo dziękujemy
— powiedziała Agnieszka Lewalska, z biskupieckiego ośrodka kultury.Czytaj e-wydanie


Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.


Swoją stronę założysz TUTAJ ".

Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:
">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna



2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5